20 Dec

A Hungarian Youth Association (HYA) a külföldön tanuló magyar hallgatók számára létrehozott diákszervezet. A Hungarian Youth Association Hollandia a HYA alszervezete, amely a Hollandiában tanuló diákokat képviseli. A szervezet célja egy olyan platform létrehozása a magyar diákok számára, ahol a fiatalok megoszthatják a tapasztalataikat, és kapcsolatokat teremthetnek hasonló háttérrel rendelkező társaikkal. 

A Hungarian Youth Association elkötelezett, hogy a kiemelkedően tehetséges magyar diákok útját minél több aspektusában segíthesse a kezdetektől (egyetem választás), az egyetemi éveken át a
munkavállalásig. Jelenleg, a HYA összesen több mint 6000 diákot képvisel 9 országban, köztük Hollandiában is. A holland alszervezet mára több mint 10 egyetemen és 10 nagy egyetemi városban van jelen és folyamatosan bővül.

A HYA Hollandia csapata egy részletes útmutatót állított össze a Hollandiában tanuló diákok segítségével, HOLLANDIA GUIDE - Útmutató az egyetemre jelentkezéshez, jelenlegi egyetemistáktól címmel.

A szervezetről bővebben: https://www.hungarianyouthassociation.co.uk

A holland alszervezet Facebook-csoportja: https://www.facebook.com/groups/514617629779084/

Az alszervezet vezetősége - Gergely Bence, Szabó István, Balla-Somogyi Csaba, Molnár Tamás és Laczkó Zsombor - szeptember 20-án a nagykövetségen járt, ahol bemutatták és felvázolták a szervezetet dr. Kocsis András nagykövetnek.