A hágai magyar nagykövetség kulturális részlege és gazdasági irodája az év során különféle kulturális és üzleti eseményeket szervez, promótál és támogat. Ezen események célja, hogy megmutassa, mit kínál Magyarország. 

A közeljövőben esedékes konferenciákról, színházi és egyéb előadásokról, fesztiválokról, kiállításokról és workshopokról folyamatosan tájékoztatást adunk. Amennyiben szeretne havonta emailben áttekintést kapni a nagykövetségi eseményekről, kérjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A nagykövetség korábbi eseményeiről készült videofilmeket YouTube csatornánkon tekinthetik meg. 

Január 

Amsterdam Light Festival

December 2. csütörtök – január 23. vasárnap
Amszterdam városban

 
Az Amsterdam Light Festival a holland főváros csatornáin gyönyörű fényinstallációkat mutat be minden évben, idén 10. éve. Az idei jubileumi kiadásra a szervezők a korábbi évek kedvenc installációit vették elő újra. Vicsek Viktor magyar művész „Talking Heads” (Beszélő fejek) című installációja január 23-ig látható. A két, nagyméretű emberi fej a rajtuk lévő négyezer led által kibocsájtott fénnyel kommunikál egymással, meghökkentő élményt nyújtva. 

 

Három magyar fellépő a Eurosonic Norrderslag showcase fesztiválon

Január 19. szerda – január 22. szombat
online

Európa legnagyobb showcase fesztiválja, a Eurosonic Noorderslag minden évben Groningenben van, 2022-ben azonban online rendezik meg. Január 19. és 22. között európai fellépők sora mutatkozik be, köztük Magyarországról a Jazzboi, a Platon Karataev és a Дeva /Deva. A Jazzbois zenekar egy jazz-hiphop fusion trió, a Platon Karataev egy Tolsztoj karakteréről elnevezett zenekar, amelynek világa a legbelsőbb énünk kereséséről szól: a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk. A Дeva a budapesti Takács Dorina DIY solo projektje.

A fesztivál online ingyenesen elérhető lesz az ESNS oldalán.

 

A fenti eseményeken felül online kulturális eseményeket is kínálunk.

Zene

Zeneakadémia

A budapesti Zeneakadémia online közvetítései: honlap.

Pannon Filharmonikusok 

A Pannon Filharmonikusok előadásait youtube csatornájukon keresztül élvezhetik az érdeklődők. 

Budapesti Fesztiválzenekar 

A Budapesti Fesztiválzenekar  online közvetítésein a legkülönfélébb programokat tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Turizmus

WOW Hungary – 360 experience 

A Magyarszág iránt lelkesedők digitális formában is meglátogathatják az országot, a Magyar Turisztikai Ügynökség  „interactive 360 degrees experience” programjával.

Budapest megvár! Budapest awaits!

 

Culinary Giro d´Italia online

A Giro d´Italiat el kellett halasztani, de a Dolcevia.com gondoskodik arról, hogy a tervezett útvonal gyöngyszemeit bemutassa. Így ismerkedhetünk meg néhány ikonikus magyar helyszínnel, és azokhoz kapcsolódó kulináris érdekességekkel. A leírásokat Kocsis András nagykövet személyes ajánlása is színesíti. Remélhetőleg Sümeg várát és a Kapitány Hotelt személyesen is hamarosan meglátogathatjuk, addig is tekintsék meg a digitális túrát!

Üres Budapest a levegőből

Kálló Péter drónfelvételei a koronavírus idején kiürült Budapestről. Napközben, amikor általában csúcsforgalom szokott lenni és a turista desztinációk tömve vannak.

 

Múzeumok

A híres budapesti múzeumok otthonról is élvezhető kiállításokat kínálnak az alábbi linkeken keresztül:

Magyar Nemzeti Galéria

Szépművészeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum

Kiscelli Múzeum

Ludwig Múzeum

Iparművészeti Múzeum

Virtuális Szabó Magda kiállítás

 

Irodalom

Magyarul Bábelben

A Magyarul Bábelben magyar, illetve idegennyelvű művek, műrészletek fordításait gyűjti egybe. A magyarra fordított világirodalom és a magyar klasszikus, modern kortás művek idegen nyelvű fordításaiból kap ízelítőt a kedves látogató.

Magyar irodalom angolul itt található:

Hungarian Litterature online

Petőfi Irodalmi Múzeum

Hungarian Electronic Library

Eight Hungarian Poets

Hungarian poetry

 

Fotográfia

A Magyarország 365 fotópályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit. Amatőr és hivatásos fotográfusok három kategóriában több mint 20 ezer képet küldtek be. Ezen az oldalon a legjobbnak ítélt alkotások láthatók.