27 Jul

A hágai magyar nagykövetség kulturális részlege és gazdasági irodája az év során különféle kulturális és üzleti eseményeket szervez, promótál és támogat. Ezen események célja, hogy megmutassa, mit kínál Magyarország. 

A közeljövőben esedékes konferenciákról, színházi és egyéb előadásokról, fesztiválokról, kiállításokról és workshopokról folyamatosan tájékoztatást adunk. Amennyiben szeretne havonta emailben áttekintést kapni a nagykövetségi eseményekről, kérjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A nagykövetség korábbi eseményeiről készült videofilmeket YouTube csatornánkon tekinthetik meg. 

 

Július

Veszprémfest

2024. július 16-20.

Veszprém

2024. július 16. és 20. között kerül megrendezésre az egyik legnépszerűbb nyári, szabadtéri zenei rendezvény-sorozat, a VeszprémFest. Az esemény nem kötelezi el magát egyetlen zenei műfaj mellett, hanem a legmagasabb nemzetközi színvonalat és minőséget megcélozva az opera, a jazz, a klasszikus zene, a világzene, és a popzene területéről hozza Veszprémbe évről évre - idén immár 21. alkalommal - a műfajok legjobbjait, és vonzza mindezzel a városba ezen műfajok rajongóit a környékről, a régióból, az egész országból, sőt, a környező országokból is.

 

Művészetek Völgye

2024. július 19-28

Kapolcs, Taliándörögd és Vigánpetend

A Művészetek Völgye egy tíznapos, összművészeti fesztivál, ahol a koncertek felszabadultsága és a csodálatos balaton-felvidéki környezet mellett 10 napon át lehetnek részesei a látgatók egy igazi alkotó közösségnek. A Művészetek Völgye épített színpadok helyett három falu, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend utcáit, épületeit, intézményeit varázsolja koncerttéré, galériává és színházzá, megtöltve azokat közel 2000 programmal.

 

Formula–1 magyar nagydíj

2024. július 21.

Hungaroring, Mogyoród

A Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 21-én rendezik a Hungaroringen. A verseny 1986-ban debütált a versenynaptárban. A Budapest külvárosában található szűk és kanyargós pálya az évek során izgalmas versenyek helyszínéül szolgált, és a Magyar Nagydíj továbbra is népszerű nyári program a F1 rajongók körében.

 

Olimpiai játékok 2024

2024. július 26. - augusztus 11. 

Franciaország, Párizs

2024. július 26. és augusztus 11. között 161 magyar sportoló képviseli hazánkat többek között olyan sportágakban, mint a kézilabda, az úszás és a vízilabda. A sportágak és sportolók teljes listája az alábbi oldalon található. Hajrá Magyarország!