7 May

A dordrechti lakosság kezdeményezésére emléktáblát helyeztek el Weisz Árpádról a Weizigtparkban található sétányon, amelynek ünnepélyes átadására 2024. május 3-án került sor. Nagykövetségünket Szabó Attila diplomata képviselte, aki virágot helyezett el a magyar származású korábbi válogatott labdarúgó és futballedző emlékművénél. Az eseményen a DFC, az 1940-1945-ös múzeum, a Dordrecht Stolpersteine munkacsoport és a dordrechti önkormányzatának képviselői mondtak beszédet.

Weisz Magyarországon született 1896-ban. Játékosként megélt karrierjét követően Weisz sikeres edzői karrierbe kezdett Olaszországban, majd a későbbiekben Hollandiába költözött, ahol a dordrechti helyi labdarúgócsapat edzője lett.

Weisz feleségével és két gyermekével együtt náci koncentrációs táborban vesztette életét. Weisz életét 1944-ben elvették, emléke azonban továbbra is élénken él Magyarországon, Olaszországban és Hollandiában egyaránt. A Weisz Árpád tiszteletére létrehozott emléktábla a dordrechti Weizigtparkban, a Weisz Árpád sétányon került elhelyezésre.