Március 6-7-én a nagykövetség online filmvetítés keretében a Budapest Noir c. magyar filmet mutatja be a hollandiai érdeklődőknek.

Budapest Noir

magyar krimi-dráma, Gárdos Éva rendezésében, 95 perc, 2017. Főszerepben Kolovratnik Krisztián, Tenki Réka, Kulka János.

A politikailag zavaros 30-as években játszódó történet a fásult, de kemény riporter munkáját követi nyomon, aki sorban teszi fel a megválaszolatlan kérdéseket egy fiatal lány jelentéktelennek, mindennapinak tűnő meggyilkolásáról. Közben az az érzése támad, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Gordon nyomozása a város sötét bugyraiba, a füstös lebujok, bokszringek, kommunista sejtek és egészen a hatalom legfelsőbb köreiig nyúló erős bűnszervezetek világába enged bepillantást, ahol Magyarország egyik legbefolyásosabb üzletembere azt tervezi, hogy a német vezetéshez fűződő politikai kapcsolatait felhasználva csinálja meg szerencséjét – titokban tartva, ameddig csak tudja, zsidó származását.

A film megtekintése március 6. 21.00 óra és március 7. 21.00 óra között lehetséges, az ahhoz szükséges vimeo linket és jelszót a hágai magyar nagykövetség facebook oldalán fogjuk közzétenni. Aki regisztrál, automatikusan megkapja emailben a linket és a jelszót.

 

A film megtekintése után szívesen beszélgetne is róla? Az Amszterdami Magyar Szalon március 21-én egy online filmes beszélgetést szervez.