26 Mar

Március 21-én Kocsis András nagykövet részt vett a Maccabi Európa Játékokra utazó holland sportolók ünnepségén. A Maccabi egy olyan szervezet, amely sport-, oktatási és kulturális eseményeket használ arra a célra, hogy közelebb hozza egymáshoz a zsidó embereket. A Maccabi Európa Játékokat 2019-ben Budapesten rendezik. Hollandiából közel 88 sportoló utazik július végén Magyarországra, hogy számos sportágban versenyezzen, úgymint tenisz, futball, úszás, lövészet, lovaglás, kerékpározás.

Az Amstelveenben megrendezésre került eseményen a Magyarországra utazó csapatot ünnepelték, családtagok és barátok társaságában, akik a nagyközönségnek bemutatták mezüket és felszerelésüket.

A rendezvényen a nagykövet kiemelte, hogy hazánk örömmel fogadja a játékokat, egyúttal arra ösztönözte a sportolókat, hogy használják ki a budapesti zsidó kulturális negyed nyújtotta lehetőségeket. Magyarországon van ugyanis a legnagyobb zsidó fesztivál Európában, amelynek időpontja 2019-ben egybeesik a Maccabi Európa Játékokkal. A fővárosban található továbbá Európa legnagyobb zsinagógája.