6 Aug

Augusztus 3. és 7. között több tucatnyi szervezet, önkéntesek százai és látogatók ezrei hívták fel a figyelmet a hagyományos sportokra a European Sport for all Games rendezvényen. A hollandiai Frízföld tartomány 20 ország 50 hagyományos sportot űző csapatát üdvözölhette.

A rendezvény a Leeuwarden- Fryslân 2018 Európai Kulturális Fővárosa keretében került megrendezésre. Célja, hogy a látogatók láthassák, érezhessék és megtapasztalhassák az együtt sportolás és testmozgás iránti szenvedélyt, és hogy mindenki a saját színvonalán részt vehessen ebben.

A 20 ország egyike Magyarország volt, hazánkat a Magyar Szabadidősport Szövetség (masport.hu) képviselte. A magyar csapat a következő hagyományos játékokat mutatta be: karikadobás, pulifuttatás, patkós játékok, babzsák reptetés, zúgattyú, kumán játékok, karikásostor, malomjáték, csirkefogó, ütős játék és horgászat. 

A magyar játékokat Grouban, Sneek városközpontjában és Start szigetén, valamint Heerenveenben mutatták be. 

Magyarország hágai Nagykövetség részéről három munkatársunk, köztük Saskia Molema kulturális menedzser vett részt a játékokon augusztus 6-án Sneek Start szigetén. A Leeuwarder Courant helyi napilap gratulált a magyar csapatnak és ebben az újságcikkben számolt be arról, hogy a magyarok mutatták be messze a legegyedibb játékokat.