18 Oct

A Go Short Nemzetközi Rövidfilmfesztivál több mint tíz éve jelenti „a” nemzetközi színteret a rövidfilmek és fiatal tehetségek számára Hollandiában. Az Oscar- és BAFTA-kvalifikáló filmfesztivál 11. kiadása 2019. április 3-7. között lesz a hollandiai Nijmegenben, fókuszában a legjobb aktuális európai rövidfilmekkel. A fesztiválon különös hangsúlyt kapnak a magyar rövidfilmek. Ezt Kirsten Ruber fesztiváligazgató ma jelentette be a hágai magyar nagykövetség nemzeti ünnepi fogadásán.

Európa jelentős filmfesztiváljai egyikeként a Go Short a filmgyártók és szakmabeliek fontos találkozóhelyévé nőtte ki magát. A fesztivál jól megérdemelt színpadot kínál a tehetségek számára, és megnyitja az ajtókat egy szélesebb közönség és a nemzetközi filmvilág felé. A fesztivál programján több mint 300 film, egy nemzetközi verseny, workshopok, panelbeszélgetések és különböző kísérő rendezvények szerepelnek, amelyeken 2019-ben speciális figyelmet kap Magyarország mint filmország.

Színpad a magyar tehetségek számára
Magyarországnak komoly filmes múltja van, és a közelmúltban ismételten bebizonyította, hogy egy innovatív és elismert filmország, számos nemzetközi sikerrel, köztük a 2017-es Oscar-díjjal a legjobb rövidfilm kategóriában. A Go Short három programjával a magyar filmkultúra jelenében és múltjában kíván elmélyedni.  A hollandiai magyar nagykövetség támogatásával néhány magyar filmgyártó meghívására is sor kerül, akik egyrészt pódiumbeszélgetések formájában bemutatkozhatnak a fesztivál közönségének, másrészt új kapcsolatokat létesíthetnek a hollandiai és nemzetközi filmipar képviselőivel.

A Go Short – Nemzetközi Rövidfilmfesztivál Nijmegen öt napja alatt Európa legjobb aktuális rövidfilmjeit mutatja be, valamint átadják a Go Short Díjat. 2017 óta a Go Short az Oscar- és a BAFTA-díjak hivatalos előszobájának minősül. Évente mintegy 19.000 látogató érkezik a fesztiválra. A programokról aktuális információk a fesztivál weboldalán és szociális média csatornáin találhatók. A jegyeladás 2019 márciusában kezdődik.