Kérdőív

Örömmel fogadnánk, ha megosztanák velünk véleményüket és tapasztalataikat a Konzuli Szolgálat (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/) honlapjára vonatkozóan, egy rövid, alig pár perces kérdőív keretében. 
A kérdőív kitöltése természetesen anonim módon zajlik és az alábbi linken keresztül érhetik el: https://forms.gle/F8naeaxYMDJpXZGx8.
Segítségüket ezúton is köszönjük!

 

A Hágai Magyar Konzulátus elérhetőségei

Cím: Hogeweg 14  2585 JD Den Haag ( ügyfélfogadás ezen a helyen, kizárólag előjegyzés alapján )

E-mail: consulate.hga@mfa.gov.hu

Telefon: 00 31 70 222 3999  hétfőn 9.00-12.00; kedden, szerdán és csütörtökön 14.00-16.30 óra között 

Sürgős esetben (pl.: magyar állampolgár letartóztatása, súlyos sérülésével/halálával járó baleset esetén, stb.) munkaidőt követően (hétfőtől csütörtökig 16.30 után, pénteken 14 óra után) és munkaszüneti napokon Magyarországról ingyenesen hívható 06-80-36-80-36, külföldről  +36-80-36-80-36 telefonszámokon, továbbá szöveges üzentek formájában WhatsApp +36-30-36-36-111 és Viber +36-30-36-36-555 számokon kaphatnak tájékoztatást.

Tisztelt Ügyfeleink, 
Közös érdekünk, hogy a jelentős ügyfélforgalom minél gyorsabban és zökkenő mentesebben bonyolódjon, ezért kérjük együttműködésüket az alábbiakban:

Foglaljanak időpontot a https://ifr.mfa.gov.hu oldalon.

 • A konzulátuson kizárólag bankkártyával lehet fizetni (Hollandiában használatos Maestro (PIN) kártya) Hitelkártyát, készpénzt nem fogadhatunk el.
 • A konzulátus is ugyanazt a foglalási rendszert használja, amely az ügyfelek számára elérhető, ennek megfelelően nem tudunk önöknek korábbi időpontot adni. Ettől csak halaszthatatlan esetben, különösen méltányolandó és igazolt okból, előzetes e-mailes egyeztetés alapján tudunk eltérni. Ha nem találnak megfelelő időpontot, javasoljuk többször keressék fel a foglalási rendszert, mert az folyamatosan változik. Ha mégsem tudnak megjelenni, töröljék foglalásukat a visszaigazoló e-mail segítségével vagy e-mailben jelezzék, így ez az időszak szabaddá válik mások számára. 
 • Pontosan érkezzenek, az irodában csak az ügyintézésben érintett ügyfél tartózkodhat bent. 
 • Kérjük, hogy figyelmesen válasszák ki az ügytípust, amit el szeretnének intézni, mert a lefoglalt időtartamot a többi ügyfél hátrányára nem tudjuk jelentősen átlépni. Az ügyintézési idő meghatározásakor azzal számolunk, hogy az ügyfelek előre beszerzik a dokumentumokat, illetve kitöltik az adatlapokat.
 • Olvassák el figyelmesen az ügyek részletes leírását és az ott előírt adatlapokat előzetesen nyomtassák ki.
 • A kitöltött, de nem aláírt  adatlapokkal keressék fel a konzulátust. Nem megfelelően előkészített kérelmet nem tudunk befogadni, esetenként csak újabb időpont foglalásával.
 • Útlevél kérelmet ill. eSzig kérelmet csak abban az esetben foglaljanak, ha a kérelmezőnek van érvényes vagy egy évnél nem régebben lejárt útlevele vagy személyi igazolványa vagy honosítási okirata. Amennyiben több mint egy éve lejárt az útlevél/személyi igazolvány: állampolgárság igazolása+ útlevél kérelem a megfelelő ügytípus. 
 • Újszülöttnek: Anyakönyvezés (összevont) házasság + születés + útlevél kérelem + apai elismerés (ha a szülők nem házasok) ügytípust válasszák.További információk az anyakönyvezés és az útlevél kérelem menüpontoknál
 •  Az eljárási időkre adott általános tájékoztatás nem garantált eljárási időt jelent, ha az ügyintézési idő elhúzódik, az ebből fakadó kár Önöket terheli. 
 • Sürgősségi eljárásra, vagyis bármely ügy soron kívüli intézésére a magyar hatóságoknál a konzulátuson keresztül nincs lehetőség
 • Az igényelt dokumentumok várható beérkezési idejét pontosan nem tudjuk megmondani, a magyar hatóságóknál folyamatban lévő ügyek állásáról nincsenek információink, kérjük emiatt ne telefonáljanak. Minden ügyfelet azonnal értesítünk a megadott e-mail-en (annak hiányában telefonon) amint megkapjuk az okiratokat, vagy ha hiánypótlás válik szükségessé az ügyben.

Az elkészült okmányokat írásos kérelem alapján postázzuk. Figyeljék a megadott e-mail fiókjukat és figyelmesen olvassák el a küldött üzeneteket az esetleges félreértések elkerülése végett. Hosszan tartó ügyek esetében címegyeztetés végett is küldünk ellenőrző e-mailt. Kérjük írásban válaszoljanak az üzenetekre.

Amennyiben valamely kérdésükre nem találnának választ a honlapunkon lehetőleg írásban tegyék fel a consulate.hga@mfa.gov.hu címen. A nagykövetség központi telefonszámán nincs lehetőség semmilyen konzuli ügyintézésre, információra, vagy időpont foglalására.

Fordítást a konzulátus nem végez, a hites fordítók/tolmácsok listáját az NGTV oldalon találják.

Megértésüket és aktív közreműködésüket köszönjük.

Az ügyintézéshez szükséges nyomtatványokat az adott ügytípus leírásánál találja, kérjük ezeket kitöltve, de nem aláírva hozza magával. (Kattintson a Konzulátus fülre)