A hágai magyar konzulátus elérhetőségei, ügyfélfogadási idő, időpontfoglalás, ügytípusok.

A hágai magyar konzulátus elérhetőségei
Hogeweg 14
2585 JD Den Haag
tel: +31 70 355 3319
csak telefonos ügyfélfogadási időben:  hétfőn és pénteken 09.00-14.00
kedden, szerdán, csütörtökön 14.00-16.30
fax: +31 70 355 4093
e-mail: consulate.hga@mfa.gov.hu
Sürgős esetben (pl.: magyar állampolgár letartóztatása, súlyos sérülésével/halálával járó baleset esetén, stb.) munkaidőt követően (hétfőtől csütörtökig 16.30 után, pénteken 14 óra után) és munkaszüneti napokon Magyarországról ingyenesen hívható 06-80-36-80-36, külföldről  +36-80-36-80-36 telefonszámokon, továbbá szöveges üzentek formájában WhatsApp +36-30-36-36-111 és Viber +36-30-36-36-555 számokon kaphatnak tájékoztatást.

Tisztelt Ügyfeleink, 
Közös érdekünk, hogy a jelentős ügyfélforgalom minél gyorsabban és zökkenő mentesebben bonyolódjon, különösen a várható építkezés okozta nehezebb körülmények között, ezért kérjük együttműködésüket az alábbiakban:

  • A konzulátuson kizárólag bankkártyával lehet fizetni (Hollandiában használatos Maestro (PIN) kártya) hitelkártyát, készpénzt nem fogadhatunk el.
  • Foglaljanak időpontot a weboldalunkon illetve a https://ifr.mfa.gov.hu web oldalon. A konzulátus is ugyanazt a foglalási rendszert használja, amely az ügyfelek számára elérhető, ennek megfelelően nem tudunk önöknek korábbi időpontot adni. Ettől csak halaszthatatlan esetben, különösen méltányolandó és igazolt okból, előzetes e-mailes egyeztetés alapján tudunk eltérni.Ha mégsem tudnak megjelenni, kérjük, töröljék foglalásukat a visszaigazoló e-mail segítségével, így az az időszak szabaddá válik mások számára.
  • Pontosan érkezzenek, mert váróhelyiség kialakítására az ideiglenes irodában nincs lehetőség, csak az ügyintézésben érintett ügyfél tartózkodhat bent. 
  • Kérjük, hogy figyelmesen válasszák ki az ügytípust, amit el szeretnének intézni, mert a lefoglalt időtartamot a többi ügyfél hátrányára nem tudjuk jelentősen átlépni. pl. „útlevél kérelmet” csak abban az esetben foglaljanak, ha a kérelmezőnek van érvényes vagy egy évnél nem régebben lejárt útlevele vagy személyi igazolványa vagy honosítási okirata. Amennyiben több mint egy éve lejárt az útlevél/személyi igazolvány: állampolgárság igazolása+ útlevél kérelem a megfelelő ügytípus.
  • Amennyiben útlevél ügyintézéshez foglalt időpontot, azonban személyi igazolványt szeretne igényelni, kérjük jöjjön el a foglalt időpontra, akkor módosíthatja kérelmét. Nem szükséges új időpontot foglalnia. Kérjük előtte tanulmányozza az E-Személyi menüpontban leírt tudnivalókat! 

Újszülöttnek: Anyakönyvezés (összevont)házasság +születés + útlevél kérelem+ apai elismerés (ha a szülők nem házasok) ügytípust válasszák, különben nem tudjuk a teljes kérelmet befogadni és újabb időpontban ismét meg kell jelenniük.

  • Olvassák el figyelmesen az ügyek részletes leírását és az ott előírt adatlapokat előzetesen nyomtassák ki és a kitöltött, de nem aláírt  adatlapokkal keressék fel a konzulátust. Az ügyintézési idő meghatározásakor azzal számoltunk, hogy az ügyfelek előre beszerzik a dokumentumokat, illetve kitöltik az adatlapokat. Nem megfelelően előkészített kérelmet nem tudunk befogadni, csak újabb időpont foglalásával.
  •  Az eljárási időkre adott általános tájékoztatás nem garantált eljárási időt jelent, ha az ügyintézési idő elhúzódik, az ebből fakadó kár Önöket terheli. Sürgősségi eljárásra vagyis bármely ügy soron kívüli intézésére a magyar hatóságoknál a konzulátuson keresztül nincs lehetőség
  • Az igényelt dokumentumok várható beérkezési idejét pontosan nem tudjuk megmondani, a magyar hatóságóknál folyamatban lévő ügyek állásáról nincsenek információink, kérjük, emiatt ne telefonáljanak. Minden ügyfelet azonnal értesítünk a megadott e-mail-en (annak hiányában telefonon) amint megkapjuk az okiratokat, vagy ha hiánypótlás válik szükségessé az ügyben.

Az elkészült okmányokat előzetes kérelem alapján postázzuk. Kérjük, figyeljék a megadott e-mail fiókjukat és figyelmesen olvassák el a küldött üzeneteket az esetleges félreértések elkerülése végett. Hosszan tartó ügyek esetében címegyeztetés végett is küldünk ellenőrző e-mailt, kérjük írásban válaszoljanak ezekre.

Amennyiben valamely kérdésükre nem találnának választ a honlapunkon, az Írjon nekünk! menüpont alatt írásban tegyék fel, vagy a konzulátus telefonszámán kizárólag ügyfélszolgálati időben: hétfőn és pénteken 09.00-14.00; kedden, szerdán, csütörtökön 14.00-16.30 

Tel: +31 (0)70 355 3319

A nagykövetség központi telefonszámán nincs lehetőség semmilyen konzuli ügyintézésre, információra, vagy időpont foglalására.

Fordítást a konzulátus nem végez, a hites fordítók/tolmácsok listáját az NGTV oldalon találják.

Megértésüket és aktív közreműködésüket köszönjük.