Hollandiában a bejelentkezéshez, regisztrációhoz, házasságkötéshez, egyéb hivatalos ügyekben szükség van nemzetközi (ún. Apostille) felülhitelesítéssel ellátott magyar okiratok (anyakönyvi kivonat, családi állapot, erkölcsi bizonyítvány) beszerzésére.

Az okmányok és az Apostille hitelesítés megigényléséhez személyesen kell eljönnie a konzulátusra előzetes időpont foglalás alapján. Kérjük, hogy  útlevelét vagy személyi igazolványát, lehetőség szerint lakcímkártyáját és meglévő anyakönyvi kivonatát  hozza magával.

Az anyakönyvi kivonat/családi állapot igazolás Apostille hitelesítéssel kb. 3 hónap alatt érkeznek meg a konzulátusra. A szolgáltatás díja € 100 okiratonként, amit bankkártyával kérünk befizetni a kérelem beadásakor. Ha az eredeti okmány rendelkezésére áll és csak a hitelesítésre vonatkozó kérelmet nyújt be, úgy kb. 6 hét alatt érkezik vissza és € 60 kell fizetni.

Az erkölcsi bizonyítvány kb. 4 hét alatt érkezik meg a konzulátusra, díja € 40, melyet bankkártyával tud befizetni.
 
Egyéb módja az okiratok beszerzésének Magyarországon 
Ön vagy hozzátartozója meghatalmazással a kormányablaknál tudja kérelmezni az anyakönyvi kivonatot/családi állapot igazolást. Ezt követően az Apostille hitelesítést Budapesten, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Főosztályán kérhet az okiratokra (Budapest, II. ker. Nagy Imre tér 4.). Kérjük, ellenőrizze a kiadás dátumát, csak 2006.március 1. után kiadott dokumentumok hitelesíthetőek. 

Amennyiben szükség van az okiratok lefordítására (a családi állapot igazolást és erkölcsi bizonyítványt, ill. az állampolgársági bizonyítványokat magyar nyelven állítják ki) úgy azt a Hollandiában működő hites fordítóktól kérheti (NGTV).