Magyarországon beadott útlevelek átvétele
Amennyiben Magyarországon az útlevélkérelme benyújtásakor azt kérte, hogy azt Hágába, a külképviseletre továbbítsák, vagy egyéb okiratot kérelmezett Magyarországon, magyar hatóságnál és az okirat kiküldését a hágai külképviseletre kérte, az útlevél, illetve okirat kézbesítéséért  € 40 konzuli közreműködési díjat kell fizetni.

Amennyiben Magyarországról útlevelet, vagy egyéb okiratot vár, úgy kérjük, írja meg elérhetőségét a konzulátusnak a weboldalon található üzenetküldő menü pontban (Írjon nekünk!) máskülönben nem tudjuk értesíteni az okmány megérkezéséről.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a konzulátusra az útleveleket csak meghatározott időnként kézbesítik, így a kézbesítés ideje akár 2-4 hetet is igénybe vehet az útlevél elkészülte után. Kérjük, hogy az útlevél megérkezéséig ne tervezzenek utazást, ne vásároljanak menetjegyet (repülőjegy, buszjegy, stb.), mert a késedelmes átadásból származó esetleges károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az útlevél, illetve az egyéb okmányok, okiratok személyes átvétele
Időpontfoglalással a honlapon. Az okmány átvételekor helyben fizetendő a  € 40  konzuli közreműködési díjat kizárólag bankkártyával lehet kiegyenlíteni. Az útlevél, egyéb okmány, okirat felvételéhez be kell mutatni az útlevél kérelmezésekor kapott igénylőlapot, valamint a kérelmező személyazonosításra alkalmas okmányát (útlevél, személyi igazolvány). Ha a kérelmező még rendelkezik érvényes útlevéllel vagy ideiglenes útlevéllel, kérjük azt átadni érvénytelenítés céljából (igény esetén az érvénytelenített magánútlevelet visszaadjuk).