A hágai magyar nagykövetség kulturális részlege és gazdasági irodája az év során különféle kulturális és üzleti eseményeket szervez, promótál és támogat. Ezen események célja, hogy megmutassa, mit kínál Magyarország. 

Az alábbi eseménynaptár áttekintést nyújt a közeljövőben esedékes konferenciákról, színházi és egyéb előadásokról, fesztiválokról, kiállításokról és workshopokról. Az eseménynaptárt folyamatosan aktualizáljuk. Amennyiben szeretne havonta emailben áttekintést kapni a nagykövetségi eseményekről, kérjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A nagykövetség korábbi eseményeiről készült videofilmeket YouTube csatornánkon tekinthetik meg. 


December

Az Amszterdami Magyar Kórus karácsonyi koncertjei
 

December 7. szombat, 20:00 órától, SIJTHOFF CULTUUR, DOEZASTRAAT 1B, LEIDEN
December 15. vasárnap, 14:45 órától, GOETHE INSTITUUT, HERENGRACHT 470, AMSTERDAM

Az Amszterdami Magyar Kórus magyar, kelet-európai és nemzetközi karácsonyi dalokat ad elő két alkalommal Lachegyi Máté jazz zongorista és karmester vezényletével. Egy leideni és egy amszterdami koncerten a kórus zenei utazásra invitálja a hallgatóságot, amelynek során különféle karácsonyi dalokat, köztük középkori magyar énekeket, „Csángó” dalokat és gregorián énekeket is bemutatnak. A hagyományos magyar énekek mellett jól ismert karácsonyi dalok egészítik ki a programot.
Az Amszterdami Magyar Kórust 2014-ben alapította Burján Orsolya jazz énekes és karmester az Amszterdami Magyar Szalon kezdeményezésére. Repertoárjukban főleg magyar zeneszerzők, köztük Kodály, Bárdos és Bartók zeneművei hangsúlyosak, ám a nemzetközi kóruszene világából is merítenek, így például középkori és klasszikus dalokat, spirituálékat vagy balkáni énekeket is bemutatnak előadásaik során. A kórus rendszeresen fellép hollandiai magyar kulturális rendezvényeken.

 

A Hágai Magyar Énekkar és Gyermekkar adventi koncertje

December 14. szombat, 16:00-17:00 órakor
VREEDEHUIS, RIOUWSTRAAT 1, 2585 HÁGA

A Hágai Magyar Énekkar és Gyermekkar adventi koncertet ad Hágában december 14-én, szombaton. A mintegy 30 tagot számláló énekkar az Angelotti Gyermekkar megalapításával jött létre 2015-ben. Az együttes vezetője Kovács Kata, magánénekes és zenetanár. A kórusba egyaránt járnak gyerekek és felnőttek, lelkes amatőrök és fiatal zenészek. A koncertre való belépés ingyenes.

Fellépők:
Kirkósa Orsolya, Janszó Orsolya - szoprán
Bálint Gábor - tenor
Bruckner Máté - basszus
Barkaszi József, Kovács Marcell, Pál-Balázs Amadé - gitár
Major Júlia - fuvola
Lachegyi Máté - zongora

 
Szeretne emailben havi rendszerességgel áttekintést kapni a Magyarországgal kapcsolatos hollandiai kulturális eseményekről? Kérjük, hogy iratkozzon fel itt a hágai magyar nagykövetség hírlevelére