A hágai magyar nagykövetség kulturális részlege és gazdasági irodája az év során különféle kulturális és üzleti eseményeket szervez, promótál és támogat. Ezen események célja, hogy megmutassa, mit kínál Magyarország. 

Az alábbi eseménynaptár áttekintést nyújt a közeljövőben esedékes konferenciákról, színházi és egyéb előadásokról, fesztiválokról, kiállításokról és workshopokról. Az eseménynaptárt folyamatosan aktualizáljuk. Amennyiben szeretne havonta emailben áttekintést kapni a nagykövetségi eseményekről, kérjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A nagykövetség korábbi eseményeiről készült videofilmeket YouTube csatornánkon tekinthetik meg. 


Március

Március 2-június 30.: Kati Horna fotóművész kiállítása: Együttérzés és elkötelezettség

Cobra Museum voor Moderne Kunst, Sandbergplein 1 1181 ZX Amstelveen 
Kati Horna, magyar származású fotóművész a XX. század számos fontos történelmi eseményét örökítette meg. Mexikóváros, Madrid és Párizs után most Hollandiában rendeznek műveiből retrospektív kiállítást. A múzem a kiállításhoz kapcsolódva Ata Kandó műveit is bemutatja. Mindkét magyar származású fotóművész elkötelezett dokumentumfotós volt, egykori Pécsi József-tanítvány.

 

Április

Április 14. és 18.: Ruben Brandt, a gyűjtő az amszterdami Imagine Filmfesztiválon

Április 14. vasárnap 18.45 óra és  április 18. csütörtök 11.35 óra
EYE IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam
A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki Milirad Krstic felnőtteknek készült animációs akció-thrilleréből. Az egészestés mozifilmet 2018. november 15-én mutatták be Magyarországon, és most az amszterdami Imagine Filmfesztivál tűzi két alkalommal műsorára.

 

Május

Május 18.: Bácsy Schwarz Zoltán hegedűművész koncertje

Május 18. szombat 19.30 óra

THE CELLITES' CHAPEL, Cellebroedersstraat 4, 6211PK Maastricht

Bácsy Schwarz Zoltán a magyar klasszikus zenei tehetségkutató tv műsor, a Virtuózok felfedezettje. A Maastrichtban született zenész édesanyja magyar, édesapja amerikai, mindketten a limburgi szimfonikus zenekar hegedűművészei. Zoltán jelenleg a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanul, Szenthelyi Miklós hegedűművész irányításával. Maastrichti koncertjén Szalai Éva zongorista kíséri.

 

Május 19.: Bácsy Schwarz Zoltán hegedűművész és Szalai Éva zongorista közös koncertje 

Május 19. vasárnap 14.00 óra

Kasteel Aerwinkel, Aerwinkelallee 1, 6061 GT Posterholt

Bácsy Schwarz Zoltán a magyar klasszikus zenei tehetségkutató tv műsor, a Virtuózok felfedezettje. Szalai Éva zongoristával közös koncertjükön olyan zeneszerzők műveit adják elő, akik – hasonlóan magukhoz a zenészekhez – valamilyen módon kapcsolódnak Magyarországhoz.

 

Szeretne emailben havi rendszerességgel áttekintést kapni a Magyarországgal kapcsolatos hollandiai kulturális eseményekről? Kérjük, hogy iratkozzon fel itt a hágai magyar nagykövetség hírlevelére