A hágai magyar nagykövetség kulturális részlege és gazdasági irodája az év során különféle kulturális és üzleti eseményeket szervez, promótál és támogat. Ezen események célja, hogy megmutassa, mit kínál Magyarország. 

A közeljövőben esedékes konferenciákról, színházi és egyéb előadásokról, fesztiválokról, kiállításokról és workshopokról folyamatosan tájékoztatást adunk. Amennyiben szeretne havonta emailben áttekintést kapni a nagykövetségi eseményekről, kérjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A nagykövetség korábbi eseményeiről készült videofilmeket YouTube csatornánkon tekinthetik meg. 

November

A Visegrádi országok rejtett kincsei – kültéri kiállítás

Hágai Magyar Nagykövetség kerítése
Hogeweg 14, Hága

 
A Visegrádi országok rejtett kincsei című „utazó kiállítás” a hágai magyar nagykövetség kerítésén látható október 20-től. A négy ország együttműködésében készült kiállítás célja, hogy a nagyközönség gyönyörű épületeket, varázslatos tájakat ismerjen meg Európa máig kevéssé felfedezett részéről.
A Visegrádi Együttműködés Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia kulturális és politikai együttműködése. 1991-ben indult azzal a céllal, hogy az együttműködés révén segítse a régió európai integrálódását.

 

Vasarely faliszőnyegei a Kunsthalban

2020. március 28. szombat – 2021. január 3. vasárnap 
Kunsthal Rotterdam 
Westzeedijk 341, Rotterdam 

Hollandiában első alkalommal mutat be a rotterdami Kunsthal egy retrospektív kiállítást, Picasso, Miró és Vasarely faliszőnyegeiből. Victor Vasarely (született Vásárhelyi Győző; 1906 - 1997) egy magyar-francia művész volt, aki 1960-tól világhírnevet szerzett, az Op Art művészet megteremtőjeként tisztelik. 
A Kunsthal „Extra Large” kiállítása száz évet ölel fel, az első világháború után készült faliszőnyegeket állítja ki, ismeretlen perspektívából bemutatva a modern és kortárs művészek munkáit.

 

A fenti eseményeken felül online kulturális eseményeket is kínálunk.

Zene

Residentie Orkest

A hágai Residentie Orkest újból színpadra lép, és három előadást mutat be a közönségnek. Addig, amíg a közönséget fizikailag nem tudják fogadni, otthonról lehet élvezni az előadásokat, többek között Bartók Béla Román népi táncok című alkotását.

Zeneakadémia

A budapesti Zeneakadémia hetente háromszor: szerdán, pénteken és vasárnap esténként közvetíti saját archívuma kiemelkedő felvételeit a honlapon és a Facebook oldalon.

Pannon Filharmonikusok 

A Pannon Filharmonikusok előadásait youtube csatornájukon keresztül élvezhetik az érdeklődők. 

Budapesti Fesztiválzenekar 

A Budapesti Fesztiválzenekar  online közvetítésein a legkülönfélébb programokat tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Turizmus


WOW Hungary – 360 experience 

A Magyarszág iránt lelkesedők digitális formában is meglátogathatják az országot, a Magyar Turisztikai Ügynökség  „interactive 360 degrees experience” programjával.

Culinary Giro d´Italia online

A Giro d´Italiat el kellett halasztani, de a Dolcevia.com gondoskodik arról, hogy a tervezett útvonal gyöngyszemeit bemutassa. Így ismerkedhetünk meg néhány ikonikus magyar helyszínnel, és azokhoz kapcsolódó kulináris érdekességekkel. A leírásokat Kocsis András nagykövet személyes ajánlása is színesíti. Remélhetőleg Sümeg várát és a Kapitány Hotelt személyesen is hamarosan meglátogathatjuk, addig is tekintsék meg a digitális túrát!

Üres Budapest a levegőből

Kálló Péter drónfelvételei a koronavírus idején kiürült Budapestről. Napközben, amikor általában csúcsforgalom szokott lenni és a turista desztinációk tömve vannak.

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ virtuális ablaka

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ virtuális ablaka segítségével távolról is élvezhető Budapest.

 

Múzeumok

A híres budapesti múzeumok otthonról is élvezhető kiállításokat kínálnak az alábbi linkeken keresztül:

Magyar Nemzeti Galéria

Szépművészeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum

Kiscelli Múzeum

Ludwig Múzeum

Iparművészeti Múzeum

Virtuális Szabó Magda kiállítás

 

Irodalom

Magyarul Bábelben

A Magyarul Bábelben magyar, illetve idegennyelvű művek, műrészletek fordításait gyűjti egybe. A magyarra fordított világirodalom és a magyar klasszikus, modern kortás művek idegen nyelvű fordításaiból kap ízelítőt a kedves látogató.

Magyar irodalom angolul itt található:

Hungarian Litterature online

Petőfi Irodalmi Múzeum

Hungarian Electronic Library

Eight Hungarian Poets

Hungarian poetry

 

Fotográfia

A Magyarország 365 fotópályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit. Amatőr és hivatásos fotográfusok három kategóriában több mint 20 ezer képet küldtek be. Ezen az oldalon a legjobbnak ítélt alkotások láthatók.