A hágai magyar nagykövetség kulturális részlege és gazdasági irodája az év során különféle kulturális és üzleti eseményeket szervez, promótál és támogat. Ezen események célja, hogy megmutassa, mit kínál Magyarország. 

Az alábbi eseménynaptár áttekintést nyújt a közeljövőben esedékes konferenciákról, színházi és egyéb előadásokról, fesztiválokról, kiállításokról és workshopokról. Az eseménynaptárt folyamatosan aktualizáljuk. Amennyiben szeretne havonta emailben áttekintést kapni a nagykövetségi eseményekről, kérjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A nagykövetség korábbi eseményeiről készült videofilmeket YouTube csatornánkon tekinthetik meg. 


Június

Június 3-6.: V4 Film Fesztivál

Június 3. hétfő – június 6. csütörtök 18.30 órakor
Hágai lengyel nagykövetség, Alexanderstraat 25, 2514 JM

A közép-európai demokratikus átalakulás 30. évfordulója alkalmából Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország hollandiai nagykövetségei közös filmfesztivált rendeznek 2019. június 3-6. között. A filmek az elmúlt időszak kommunista rezsimjeit egy sajátos perspektívából hivatottak bemutatni. Az egyes filmeket az adott ország nagykövete fogja bemutatni, a vetítések az egyes napokon 18.30-kor kezdődnek a hágai lengyel nagykövetség épületében.

Regisztrálni május lehet a hague.events@msz.gov.pl címen. Kérjük az email tárgyában jelezni: V4 Festival + a megnézni kívánt film címe.

2019. június 3. hétfő: Rozmowy kontrolowane (Calls Controlled)
Rendező: Sylwester Chęciński. Lengyel nyelven, angol felirattal.

2019. június 4. kedd: Rukojemník (Hostage)
Rendező: Juraj Nvota. Szlovák nyelven, angol felirattal.

2019. június 5. szerda: A Tanú (The Witness) 
Rendező: Bacsó Péter. Magyar nyelven, angol felirattal.

2019. június 6. csütörtök: Kolja (Kolya)
Rendező: Jan Svěrák. Cseh nyelven, angol felirattal.

 

Szeretne emailben havi rendszerességgel áttekintést kapni a Magyarországgal kapcsolatos hollandiai kulturális eseményekről? Kérjük, hogy iratkozzon fel itt a hágai magyar nagykövetség hírlevelére