A hágai magyar nagykövetség kulturális részlege és gazdasági irodája az év során különféle kulturális és üzleti eseményeket szervez, promótál és támogat. Ezen események célja, hogy megmutassa, mit kínál Magyarország. 

A közeljövőben esedékes konferenciákról, színházi és egyéb előadásokról, fesztiválokról, kiállításokról és workshopokról folyamatosan tájékoztatást adunk. Amennyiben szeretne havonta emailben áttekintést kapni a nagykövetségi eseményekről, kérjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A nagykövetség korábbi eseményeiről készült videofilmeket YouTube csatornánkon tekinthetik meg. 

Jelenleg online kulturális eseményeket kínálunk.


Zene

A zene mint szakma Nemes Lászlóval

A hágai Királyi Konzervatórium „Zene mint szakma” nemzetközi kurzusán Nemes László, a kecskeméti Kodály Intézet oktatója tíz alkalommal tart előadást. Az – online – előadások során Nemes a Kodály módszer különféle aspektusait mutatja be, a kurzusra a zeneoktatás iránt érdeklődőket várják. Regisztrációra folyamatosan van lehetőség.

Residentie Orkest

A hágai Residentie Orkest újból színpadra lép, és három előadást mutat be a közönségnek. Addig, amíg a közönséget fizikailag nem tudják fogadni, otthonról lehet élvezni az előadásokat, többek között Bartók Béla Román népi táncok című alkotását.

Zeneakadémia

A budapesti Zeneakadémia hetente háromszor: szerdán, pénteken és vasárnap esténként közvetíti saját archívuma kiemelkedő felvételeit a honlapon és a Facebook oldalon.

Pannon Filharmonikusok 

A Pannon Filharmonikusok előadásait youtube csatornájukon keresztül élvezhetik az érdeklődők. 

Budapesti Fesztiválzenekar 

A Budapesti Fesztiválzenekar „karanténestek” sorozatában hétköznapokon 19.45, 20.00 vagy 21.30 órai kezdésekkel a legkülönfélébb programokat tekinthetik meg az érdeklődők.

 

Filmek 

Nemzeti Filmintézet – Filmarchívum 

A Nemzeti Filmintézet Filmarchívum 90 magyar filmet tett online elérhetővé, legtöbbjüket angol / francia felirattal.
 

Turizmus

WOW Hungary – 360 experience 

A Magyarszág iránt lelkesedők digitális formában is meglátogathatják az országot, a Magyar Turisztikai Ügynökség  „interactive 360 degrees experience” programjával.

Culinary Giro d´Italia online

A Giro d´Italiat el kellett halasztani, de a Dolcevia.com gondoskodik arról, hogy a tervezett útvonal gyöngyszemeit bemutassa. Így ismerkedhetünk meg néhány ikonikus magyar helyszínnel, és azokhoz kapcsolódó kulináris érdekességekkel. A leírásokat Kocsis András nagykövet személyes ajánlása is színesíti. Remélhetőleg Sümeg várát és a Kapitány Hotelt személyesen is hamarosan meglátogathatjuk, addig is tekintsék meg a digitális túrát!

Üres Budapest a levegőből

Kálló Péter drónfelvételei a koronavírus idején kiürült Budapestről. Napközben, amikor általában csúcsforgalom szokott lenni és a turista desztinációk tömve vannak.

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ virtuális ablaka

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ virtuális ablaka segítségével távolról is élvezhető Budapest.

 

Múzeumok

A híres budapesti múzeumok otthonról is élvezhető kiállításokat kínálnak az alábbi linkeken keresztül:

Magyar Nemzeti Galéria

Szépművészeti Múzeum

Magyar Nemzeti Múzeum

Kiscelli Múzeum

Ludwig Múzeum

Iparművészeti Múzeum

Virtuális Szabó Magda kiállítás

 

Irodalom

Magyarul Bábelben

A Magyarul Bábelben magyar, illetve idegennyelvű művek, műrészletek fordításait gyűjti egybe. A magyarra fordított világirodalom és a magyar klasszikus, modern kortás művek idegen nyelvű fordításaiból kap ízelítőt a kedves látogató.

Magyar irodalom angolul itt található:

Hungarian Litterature online

Petőfi Irodalmi Múzeum

Hungarian Electronic Library

Eight Hungarian Poets

Hungarian poetry

 

Fotográfia

A Magyarország 365 fotópályázat célja, hogy bemutassa az ország értékeit. Amatőr és hivatásos fotográfusok három kategóriában több mint 20 ezer képet küldtek be. Ezen az oldalon a legjobbnak ítélt alkotások láthatók.