2022. június 23-án kibővült az amszterdami Városi Könyvtárban lévő magyar könyvsarok. A „Nyelvek háza” program keretében felállított magyar polcokon további 30 magyar, angol és holland nyelvű könyveket találhatnak az érdeklődők. Az első hollandiai magyar könyvsarok így már 160 könyvet kínál a közönségének, így mindenkinek, aki érdeklődik Magyarország és a magyar kultúra iránt. 

A bővítéssel egyidejűleg a magyar sarok új helyet kapott a könyvtáron belül, az Oosterdokskade-n lévő épület 5. emeletén. A kollekcióban magyar írók, költők művei szerepelnek magyar, angol vagy holland nyelven, amelyet holland szerzők magyarra lefordított művei, illetve ismeretterjesztő könyvek egészítenek ki. A gyermekeknek szánt művek a könyvtár első emeletén, a gyermekrészlegen találhatók.

A magyar könyvsarok hivatalos megnyitása 2020 őszén volt, itt látható a megnyitás apropóján készített rövidfilm. A könyvsaroknál egy csodálatos idézettel ellátott képeslapot is találnak az érdeklődők a híres magyar író, Szerb Antal, Utas és Holdvilág című művéből. A könyvsarokról és annak könyveiről itt informálódhatnak: https://www.huisvanalletalen.nl/partners/ambassade-van-hongarije