10 Jun

2022. június 9-én Magyarország hágai nagykövetsége – V4-elnöki feladatkörében – panelbeszélgetést szervezett Hágában arról, hogy V4-es szemszögből miként látjuk a transzatlanti kapcsolatokat.

A beszélgetés során a négy visegrádi ország szakértői (Csehország képviseletében: Daniel Koštoval, a Prague Centre for Transatlantic Relations főmunkatársa, Lengyelország képviseletében: Beata Górka-Winter, a Varsói Egyetem adjunktusa, Magyarország képviseletében: Frank Füredi, a Kenti Egyetem professor emeritusa, Szlovákia képviseletében: Pavol Demeš külpolitikai elemző) részletesen ismertették a transzatlanti kapcsolatok múltjával és jelenével kapcsolatos álláspontjukat, valamint tudományos és személyes élményeiket. Ezen felül megosztották az együttműködés jövőjével kapcsolatos várakozásaikat is. A panelbeszélgetést Pete Hoekstra, az Egyesült Államok korábbi hágai nagykövete moderálta.

A rendezvényen holland politikusok, újságírók, a tudományos szféra képviselői és a hágai diplomáciai testület tagjai vettek részt.

Fotók: Csaba Bogadi