28 Jun

2019. június 28-án magyar-holland testvérvárosi konferenciára került sor Kiskőrösön három magyar (Kiskőrös, Gödöllő, Hatvan) és három holland (Krimpen aan den IJssel, Wageningen, Maassluis) város magas szintű képviselőivel, a nagykövetségünk által 2017 novemberében Amszterdamban szervezett konferencia folytatásaként.

Köszöntőbeszédében Domonyi László kiskőrösi polgármester és dr. Kocsis András nagykövet is méltatta a több mint negyedévszázada fennálló kétoldalú kapcsolatokat, kiemelve az elkötelezettség fontosságát, valamint az állampolgárok szintjén realizálódó eredményeket. Kiemelték, hogy a gazdasági kapcsolatok erősítése újabb impulzust jelenthet a kultúra, oktatás, sport és művészet terén régóta fennálló kétoldalú kapcsolatok számára. 

A testvérvárosok képviselői egy rövid együttgondolkodást követően bemutatták a kétoldalú együttműködések fő tapasztalatait, sikerkritériumait, illetve jövőbeli lehetséges irányait. Kitértek a civil szervezetek és az önkormányzatok szintjén meglévő elkötelezettség fontosságára, illetve a jövőbeli lehetséges együttműködésekre, például az okos városok és a körforgásos gazdaság területén.