9 Jan

A holland szakmai közönség körében nagy népszerűségnek örvendő borkiállítás, a Wine Professional ismét megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt, Amszterdamban. A Benelux államok legjelentősebb nemzetközi borrendezvényén január 9-én tartották a Magyar Borok Bemutatóját.


A programot a rendezvény díszvendége, Kocsis András, Magyarország hágai nagykövete nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy különösen nagy öröm és ünnep ez az esemény, mivel tavaly novemberben két magyar bor is rangos elismerésben részesült Hollandiában. 

A Wine and Food Professional szövetség szakértői a holland és belga importőrök által kínált borok közül két magyar bornak is odaítélték az „Év bora 2017” díjat: a Szepsy Birtok 2015-ös furmintja, valamint a Percze Pincészet 2013-as furmintja részesült az elismerésben.

Az eseményen ifj. Szepsy István birtokuk boraiból fehérbor bemutatót tartott, míg a Tiffán Borászat vörösborokból álló kiválóságait ifj. Tiffán Zsolt ismertette meg a jelenlévő vendégekkel. Jan van Lissum, a rendezvény igazgatója újra felhívta a figyelmet arra, hogy egyre többen ismerik és szeretik a magyar borokat Hollandiában.