12 Jun
Áder János köztársasági elnök úr március 15-i nemzeti ünnepünk alkalmából a magyar-holland kapcsolatok fejlesztését a Pápa és Kampen közötti testvérvárosi kötelék megerősítésével szolgáló munkája elismeréseként Bort Koelewijn, Kampen város polgármestere részére a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta.
 
 
Bort Koelewijn 2009 óta polgármesterként aktív szerepet játszott a két város között 1992 óta fennálló testvérvárosi kapcsolat működtetésében, erősítésében. Személyesen is szerepet vállal abban, hogy a meglévő együttműködési területek fennmaradjanak és újabbakkal egészüljenek ki. Így erősödött folyamatosan a szociális területen kialakult együttműködés, és váltak egyre aktívabbá a kulturális és sport területen meglévő együttműködések. Az utóbbi néhány évben a kétoldalú kapcsolatot egyértelműen az egymástól való tanulás és a jó gyakorlatok elsajátítása határozza.
 
 
A kitüntetést 2020. június 12-én ünnepélyes keretek között Kocsis András nagykövet adta át. A kampeni eseményen a Kampen-Pápa munkacsoport számos tagja is jelen volt.
 
Az elismeréshez szívből gratulálunk!