Magyarországon beadott útlevelek átvétele


Amennyiben Magyarországon az útlevélkérelme benyújtásakor azt kérte, hogy azt Hágába, a külképviseletre továbbítsák, vagy egyéb okiratot kérelmezett Magyarországon, magyar hatóságnál és az okirat kiküldését a hágai külképviseletre kérte, az útlevél, illetve okirat kézbesítéséért €40 konzuli közreműködési díjat kell fizetni.

Amennyiben Magyarországról útlevelet, vagy egyéb okiratot vár, úgy kérjük, írja meg elérhetőségét a konzulátusi email címre, máskülönben nem tudjuk értesíteni az okmány megérkezéséről.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a konzulátusra az útleveleket csak meghatározott időnként kézbesítik, így a kézbesítés ideje akár 2-4 hetet is igénybe vehet az útlevél elkészülte után. Kérjük, hogy az útlevél megérkezéséig ne tervezzenek utazást, ne vásároljanak menetjegyet (repülőjegy, buszjegy, stb.), mert a késedelmes átadásból származó esetleges károkért nem tudunk felelősséget vállalni.

 

Az útlevél, illetve az egyéb okmányok, okiratok átvétele személyesen:

Az elkészült dokumentumok előzetes értesítést követően szerdánként 14.00-16.00 és péntekenként 10.00-12.00 között személyesen átvehetők külön foglalás nélkül (kivéve munkaszüneti napokon).

 

Kérelemnyomtatvány postázáshoz