Hollandiában eltulajdonított, megsemmisült, elvesztett illetve megtalált magyar útlevél vagy magyar személyazonosító igazolvány

 

FONTOS: Minden esetben tegyen bejelentést a holland rendőrségen és kérjen rendőrségi jegyzőkönyvet (proces verbaal), ha van másolata az eltulajdonított okmányról vigye magával, így tudja biztosítani, hogy ellopott okmányaival ne éljenek vissza Hollandiában. Javasoljuk, vigyen magával egy összeállított listát az eltűnt okmányokról illetve ha rendelkezésére áll másolatot is.

Amennyiben rendelkezik Ügyfélkapuval, okmányait a rendszeren keresztül is le tudja azonnal tiltani, így a hazai nyilvántartásokban is letiltásra kerülhet az eltulajdonított, megsemmisült, elvesztett okmány. 

Amennyiben az úti okmányát eltulajdonították, megsemmisült, vagy elvesztette, köteles azt haladéktalanul, de legkésőbb a tudomására jutástól számított három munkanapon belül a konzuli hivatalnál bejelenteni. Ezt megteheti a rendőrségi jegyzőkönyv elküldésével a konzulátusi email címre (consulate.hga@mfa.gov.hu). Kérjük, írja mellé személyes adatait (név, születési hely és idő, anyja neve, hollandiai lakcíme, elérhetősége).A konzuli hivatal jegyzőkönyvet vesz fel az úti okmány eltulajdonítás elvesztés, megtalálás stb. körülményeiről.

 

Új útlevél vagy személyazonosító igazolvány:

Személyes megjelenéssel, 'Okmányelvesztés bejelentése + új okmány (Útlevél / SZIG)' ügytípusra foglalással igényelhető (lásd Útlevél/Személyi igazolvány kérelem menüpontok).

Szükséges dokumentumok:

  • Rendőrségi jegyzőkönyv;
  • Kitöltött, de nem aláírt adatlap;
  • 6 éves kor alatt hivatalos igazolványkép.

 

 

Ha eltűnt/ellopott okmányát megtalálják, azt is jelezze emailen a konzulátusnak.

Ha ön talál magyar okmányt Hollandiában, kérjük, juttassa el a konzuli hivatalunkhoz: Hogeweg 14, 2585 JD Den Haag.

 

 

További hasznos információk a Konzuli Szolgálat honlapján érhetők el.