18 Dec


A hágai magyar nagykövetség az Amszterdami Városi Könyvtárral (OBA) való együttműködése keretében 2020-ban megnyílt az első hollandiai magyar könyvsarok az OBA „Nyelvek háza” programja keretében. 

Az összesen 130 könyvet számláló könyvsarokban ismeretterjesztő könyvek és regények egyaránt megtalálhatók, magyarul, angolul, illetve hollandul. Az érdeklődők a magyar írók művei mellett jól ismert holland írók műveit is olvashatják, magyar fordításban. A fiatal olvasók számára magyar írók gyermek- és ifjúsági könyvei is elérhetők.

A könyvsarok hivatalosan egy nagyköveti köszöntő videóval nyílt meg. A magyar irodalom és a könyvsarok széleskörű promóciója jegyében online és offline információs kampány is készült, amelynek keretében nagy méretű kültéri poszterek, illetve szociális média illusztrációk ismertetik meg az elkövetkező időszakban a nagyközönséget a magyar irodalom kiemelkedő alakjaival és munkásságukkal.

A kollekcióról további információt ezen az oldalon találnak.

Megj.: a járványhelyzet miatt az OBA jelenleg zárva van, ugyanakkor online megrendelt könyvek átvételére most is van lehetőség. 

 

Videó gyártása: Keyser Film Solutions.