24 Jan

Január 16. és 19. között négy magyar együttes és zenész lépett fel a Eurosonic Noorderslag (ESNS) fesztiválon: Babé Sila, Antonia Vai, Apey és Apey & the Pea. Az ESNS Európa legnagyobb és legfontosabb showcase fesztiválja és konferenciája, amelyet minden év elején Groningenben szerveznek meg.

A magyar zenészek összesen hét alkalommal léptek színpadra a négynapos fesztiválon, Groningen különböző helyszínein. A Lonely Film (Bogádi Csaba) magyar részvételről készült videofilmje betekintést nyújt a fesztivál hangulatába. Január 17-i fellépéseiken Kocsis András nagykövet személyesen köszöntötte a magyar résztvevőket.

A magyar résztvevőket a HOTS, a magyar zenei exportiroda promótálta, a hollandiai részvétel a hágai nagykövetség támogatásával valósulhatott meg. 

A HOTS a cseh, osztrák, szlovák és lengyel exportirodákkal közösen szervezte meg az ún. CEEntral Party-t, egy közép-európai networking eseményt, amelyen Babé Sila és Antonia Vai is felléptek. Az eseményen több mint 300-an vettek részt, köztük az ESNS konferenciára delegált menedzserek, pr-specialisták, fesztiválszervezők. 

A HOTS mindemellett minden idők legnagyobb promóciós kampányát szervezte meg a magyar résztvevők számára, aminek köszönhetően a magyarok groningeni jelenlétét széles sajtóvisszhang kísért. 

Kocsis András nagykövet groningeni látogatása során interjút adott a Dagblad van het Noorden napilapnak.