November 15-én és 17-én a Hágai Királyi Konzervatórium Kodály mesterkurzus-hétvégét szervezett. A hágai magyar nagykövetség támogatásával és a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem együttműködésével az eseményen részt vettek Nemes László, Tóth Árpád, Szilvay Géza és Szilvay Csaba professzorok, akik a hágai és amszterdami konzervatórium tanáraival együtt tartottak előadásokat.

A program november 15-én kezdődött Szilvay Géza és Szilvay Csaba előadásával, akik háromnapos előadássorozat keretében a Színes Húrok Módszerét mutatták be hegedűn, csellón és nagybőgőn. A Színes Húrok Módszerét Kodály alapelvei alapján a Szilvay testvérpáros dolgozta ki vonóshangszereken játszó fiatal zenészek számára.

November 16-án és 17-én Nemes László és Tóth Árpád tartottak mesterkurzusokat, amelyek célcsoportját zenepedagógusok, zenekari karnagyok és olyan zenészek alkották, akik a csoportos éneklésben, kórusoktatásban, illetve a Kodály zenepedagógiáján alapuló oktatásban érintettek. A két mesterkurzuson 90 fő vett részt.