4 Sep

„Lisette Mattaar asszony
Igazgató
Humanity House
Hága 


Tisztelt Igazgató Asszony!

2018. július 25-ei emailemben kifejeztem nyitottságomat arra, hogy részt vegyek a szeptember 13-án megrendezésre kerülő, Magyarországra fókuszáló, Az európai migrációellenes front felemelkedése című panelbeszélgetésen. Kész lettem volna megvitatni a hazámban tapasztalható legfrissebb fejleményeket, különös tekintettel arra, hogy a panel súlyosan elfogult Magyarországgal szemben. 

Válaszában arról tájékoztatott, hogy hajlandó lenne számomra a nézőtér első sorában helyet biztosítani. Ugyanakkor – ahogy azt már számos alkalommal megtapasztaltam a hasonló panelbeszélgetések során – a nézőközönség soraiból történő hozzászólás nem biztosít az előadókéhoz hasonló teret a vitában. Mindez véleményem szerint egyértelmű jele annak, hogy az Önök rendezvénye egy újabb kísérlet hazám kedvezőtlen színben való feltüntetésére, ahol a fősodorral szembeni véleményt nem kívánják meghallgatni. 

Meggyőződésem, hogy a rendezvény egy elszalasztott lehetőség az illegális migrációval kapcsolatos magyar álláspont alaposabb megismerésére. Ez különösen annak fényében csalódást keltő, hogy a Humanity House célja az információk különféle perspektívából való megosztása. Mindazonáltal nyitott vagyok a jövőbeli együttműködésre, amennyiben a Humanity House kész egy tisztességes és egyenlőségen alapuló beszélgetés megszervezésére.

Tisztelettel: dr. Kocsis András”