Milorad Krstic filmjét, A Ruben Brandt, a gyűjtőt eredetileg két alkalommal tűzte műsorára az Imagine Filmfesztivál az amszterdami EYE filmmúzeumban. Az április 14-i első vetítést követően döntés született arról, hogy a filmet harmadjára is levetítik a „Best of Imagine” program keretében április 20-án, ahol ismételten bemutatják a fesztivál legnézettebb és legjobbra értékelt filmjeit.

A fesztivál szervezői szerint a film valójában egy nagyon szórakoztató „óda a művészethez”, tele nagyszerű animációkkal és akciófilm elemekkel. A közönség pedig egyetérteni látszik ezzel. Sipos Levente technikai rendező személyesen válaszolta meg a közönség kérdéseit az április 14-i vetítést követő Q&A blokkban.

      

A film jelenleg a második helyen áll a közönségdíjért folytatott versenyben, és az április 18-i második vetítést követően kiderül, hogy a film a fesztivált az ún. Silver Scream Award-dal zárja-e.

                                              

Az Imagine Filmfesztivál 35. kiadása április 10-20. között kerül megrendezésre az amszterdami EYE filmmúzeumban. A fesztiválon 50 egészestés mozifilm, illetve 55 rövidfilm kerül bemutatásra, amelyek középpontjában a “képzelet” áll. A fesztivál ezen kívül VR (virtual reality) programot, számos workshopot, Q&A blokkokat és mesterkurzusokat is kínál. A fesztivál filmgyártók, filmipari képviselők, újságírók, valamint a filmek iránt érdeklődő általános közönség számára teremt egy nemzetközi platformot.

A Ruben Brandt, a gyűjtő című film bemutatását, illetve Sipos Levente technikai igazgató részvételét a hágai magyar nagykövetség támogatta.

https://imaginefilmfestival.nl/en/programma/item/ruben-brandt-collector/