18 Oct

Az 1956-os magyar forradalomra emlékezve a hágai magyar nagykövetség fogadást rendezett a hágai COMM – Kommunikációs Múzeumban. A rendezvényen több mint kétszázötven meghívott vett részt a hollandiai magyar, holland és nemzetközi közösségből.

Kocsis András nagykövet köszöntőbeszédében megemlékezett az 1956-os forradalomról, beszélt az 1989-es rendszerváltásról, annak jelentőségéről a kétoldalú kapcsolatainkban, majd köszöntötte az est kiemelt vendégét, Geert van Rumund urat, Wageningen polgármesterét. A nagykövet átadta a polgármesternek a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, amelyet Áder János köztársasági elnök adományozott a magyar-holland kapcsolatok fejlesztését a Gödöllő és Wageningen közötti testvérvárosi kötelék erősítésével szolgáló évtizedes tevékenysége elismeréseként.

Az esemény következő elemeként Alexander Beets, az Amersfoort Jazz Fesztivál igazgatója bejelentette, hogy a fesztivál 2020-as kiadásán Magyarország lesz a fókuszország, amelynek jegyében több mint húsz magyar jazz tehetség mutatkozik be a hollandiai színtéren 2020 májusában. Az erről szóló sajtóközlemény itt olvasható.