19 Jul

Ezen a héten számos magyar sportoló versenyez Hollandiában. A magyar női ülőröplabda-válogatott a Hollandiában zajló világbajnokságon, Balázs Attila a hágai ATP Challenger tenisztornán vesz részt.

Kocsis András nagykövet július 16-án, hétfőn személyesen is ellátogatott az ülőröplabda világbajnokságra, amelyet idén Hollandia rendez. A világbajnokságon első alkalommal résztvevő női válogatott csütörtökön történelmi győzelmet aratott Egyiptom ellen. Az alábbi képen Kocsis András nagykövet látható a női válogatottal, a tőlük kapott szignált sportmezben. 

Július 19-én a Magyar Paralimpiai Bizottság, valamint az Európai Ülőröplabda Szövetség elnöke aláírta azt a szerződést, amely alapján Magyarország lesz a házigazdája a 2019-es férfi és női ülőröplabda Európa-bajnokságnak. Ennek keretében hazánk jövőre 20 európai válogatottat lát vendégül, 12 férfi és 8 női válogatottat.

Kocsis András nagykövet július 17-én kedden ellátogatott a hágai Scheveningenben rendezett ATP Challengertornára is, ahol Balázs Attilának szurkolt. Balázs aznap  két szettben legyőzte a holland Jelle Selset, 6-3, 7-6-ra. Balázs a második meccsét is megnyerte a spanyol Nicola Kuhnnal 6-3, 6-4-re. Ma Balázs negyeddöntőt játszik a német Yannick Madennel. A hágai magyar nagykövetség sok sikert kíván Balázs Attilának Scheveningenben.