20 Sep

2021. szeptember 17-én Kocsis András nagykövet Vlissingenben részt vett a Film by the Sea filmfesztiválon és találkozott Jan Doense fesztiváligazgatóval, Nagy Dénes rendezővel és Max van Praag forgalmazóval.

A Film by the Sea Hollandia negyedik legnagyobb filmfesztiválja, és minden évben Zeeland tartomány egyik legfontosabb kulturális eseménye. Szeptember 10-19. között  rendezték a fesztivál 23. kiadását, amelyen a nagyközönség mintegy 140 filmet láthatott.

A fesztivál három magyar filmet is műsorára tűzött: Nagy Dénes Természetes fény c. filmjét, Deák Kristóf Foglyok c. filmét és Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak c. művét.

A fesztiválon volt a Természetes fény hollandiai premierje; Kocsis András nagykövet részt vett a vetítésen és találkozott Nagy Dénes rendezővel és Jan Doense fesztiváligazgatóval.

A Závada Pál azonos című regénye alapján készült dráma a második világháború idején, a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. Semetka István, egy magyar földműves, szakaszvezetőként teljesít szolgálatot az egyik gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára.