Július 12-én Kocsis András nagykövet ellátogatott Overijssel tartományba. A zwollei tartományi központban megbeszélést folytatott Andries Heidema királyi megbízottal, majd Kampenben találkozott Bort Koelewijn polgármesterrel.

A látogatás célja az volt, hogy áttekintsék a tartomány és Magyarország között fennálló kétoldalú gazdasági, kulturális és történelmi kapcsolatokat. A kétoldalú kapcsolatok különleges szeletét adják a magyarországi és hollandiai városok között 25 éve fennálló testvérvárosi együttműködések, így a Nagykőrös és Haaksbergen, Pápa és Kampen, valamint Keszthely és Hof van Twente közötti együttműködés.

(© Mark Bakker, RTV Oost)

A találkozókon szóba került egy különleges projekt is, a „gyermekvonatok” 100. évfordulós megemlékezése. Az első és második világháborút követően ugyanis számos gyermekvonat érkezett Hollandiába Magyarországról, és a kiérkezett gyermekek néhány hónap elteltével megerősödve térhettek haza. A hollandiai fogadó családok és a magyar gyerekek között sok, a mai napig aktív személyes kötelék, hosszú távú kapcsolat alakult ki.

A nagykövet interjút adott az RTV Oost regionális és RTV Focus Zwolle helyi csatornáknak.